کشک حاوی ویتامین C است و نقش مهمی در کارکرد دستگاه ایمنی بدن ایفا می‌کند. مصرف کافی ویتامین C می‌تواند دستگاه ایمنی بدن مادر را در دوران بارداری تقویت کند.
 

مقدمه

آیا شما هم عاشق خوردن کشک هستید؟ در این صورت، حتما از رژیم غذایی سالم و مناسبی پیروی می‌کنید. مصرف کشک برای بدن بسیار مفید است، به خصوص اگر باردار باشید. کشک نوعی محصول لبنی است که از طریق افزودن مواد اسیدی خوراکی نظیرآب لیمو یا سرکه به شیر، و دَلَمه بستن آن تهیه می‌شود؛ البته در آخر، مایع باقی مانده را خارج می‌کنند، و آن‌چه می‌ماند به کشک تبدیل می‌شود. خواص کشک در بارداری را می‌توان از روی مواد مغذی موجود در این ماده‌ی غذایی حدس زد؛ مواد مغذی از جمله ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B، اسید فولیک، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی (زینک)، منگنز، و غیره.
 
هر ۱۰۰ گرم کشک حاوی ارزش غذایی زیر است:
- کالری ۹۸
- مقدار موجود درصد ارزش روزانه
- مجموع چربی ۴.۳ گرم۶ درصد
- چربی اشباع شده ۱.۷ گرم۸ درصد
- چربی چند اشباع نشده ۰.۱ گرم
- چربی تک اشباع نشده ۰.۸ گرم
- کلسترول ۱۷ میلی گرم ۵ درصد
- سدیم ۳۶۵ میلی گرم ۱۵ درصد
- پتاسیم ۱۰۴ میلی گرم ۲ درصد
- مجموع کربوهیدرات ۳.۴ گرم ۱ درصد
- فیبر غذایی ۰ گرم ۰ درصد
- قند ۲.۷ گرم
- پروتئین ۱۱ گرم۲۲ درصد
- ویتامین A۲ درصد
- کلسیم ۸ درصد
- ویتامین D۰ درصد
- ویتامین B12۶ درصد
- ویتامین C۰ درصد
- آهن ۰ درصد
- ویتامین B6۰ درصد
- منیزیوم ۲ درصد
درصد ارزش روزانه بر اساس رژیم غذایی حاوی ۲۰۰۰ کالری تعیین شده است.
 

خواص کشک در بارداری


۱. کشک از بروز سوء تغذیه در زنان باردار پیشگیری می‌کند
بدن زنان باردار و جنین موجود در رحم‌شان به مواد مغذی فراوانی نیاز دارند. تمام مواد مغذی موجود در کشک به آسانی توسط دستگاه گوارش جذب می‌شوند. به علاوه، کشک به جذب مواد مغذی موجود در سایر غذاها نیز کمک می‌کند؛ به این ترتیب، بدن می‌تواند از مواد مغذی تمام غذاهای مصرفی نهایت استفاده را ببرد. این خاصیت شگفت‌انگیز کشک در دوران بارداری می‌تواند از بروز سوء تغذیه در زنان باردار پیشگیری کند.
 
۲. کشک می‌تواند دمای بدن را در دوران بارداری پایین نگه دارد
دمای بدن زنان باردار به دلیل تغییرات سوخت و سازی‌شان (متابولیک) معمولا نسبت به دیگران بیش‌تر است. اگر دمای بدن مادر بیش از اندازه بالا باشد، شرایط برای رشد جنین مناسب نخواهد بود و ممکن است مادر دچار کم آبی شود. برای حل این مشکل، کشک می‌تواند به کمک زنان باردار بشتابد و باعث کاهش دمای بدن‌شان شود. این خاصیت کشک یکی از بهترین فواید این ماده‌ی غذایی در دوران بارداری است. مصرف کشک باعث می‌شود فضا و دمای مناسبی برای رشد کودک در بدن مادر ایجاد شود.
 
۳. کشک به پیشگیری از سوزش معده در دوران بارداری کمک می‌کند
زنان باردار در طول دوران بارداری‌شان وضعیت حساسی در معده‌ی خود دارند. آن‌ها هنگام مصرف مواد غذایی پر ادویه غالبا دچارسوزش سر معده می‌شوند. کشک بهترین گزینه برای ترکیب شدن با مواد غذایی پر ادویه به شمار می‌رود. از این رو، یکی دیگر از فواید مصرف کشک در دوران بارداری خنثی کردن مواد آزاردهنده در خوراکی‌های پر ادویه است؛ به این ترتیب، زنان باردار می‌توانند از بروز سوزش معده در خود پیشگیری کنند.
 
۴. کشک برای زنان باردار مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مفید است
برخی از زنان باردار دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و بنابراین، نمی‌توانند شیر مصرف کنند. برای مقابله با این مشکل، کشک بهترین جایگزین برای شیر است، زیرا می‌تواند لاکتوز موجود در شیر را به اسید لاکتیک تبدیل، و گوارش آن را آسان‌تر کند.
 
۵. کشک به پیشگیری از بروز فشار خون بارداری کمک می‌کند
حفظ فشار خون طبیعی نیز یکی دیگر از خواص کشک در بارداری است. کشک حاوی پتاسیم، ماده‌ای معدنی، است که انقباضات ماهیچه‌ها را در بدن کنترل می‌کند؛ از جمله ماهیچه‌ی قلب. مصرف کافی پتاسیم به قلب کمک می‌کند بتواند خون را به طور موثر و با ریتم صحیح در بدن به گردش در آورد؛ و به این ترتیب، کشک فشار خون را در سطوح طبیعی حفظ می‌کند.
 
۶. کشک به تقویت دستگاه ایمنی بدن زنان باردار کمک می‌کند
کشک حاوی ویتامین C است و نقش مهمی در کارکرد دستگاه ایمنی بدن ایفا می‌کند. مصرف کافی ویتامین C می‌تواند دستگاه ایمنی بدن مادر را در دوران بارداری تقویت کند؛ به این ترتیب، مادر از هر گونه عفونت در امان می‌ماند. این خاصیت کشک یکی از مهم‌ترین فواید این ماده‌ی غذایی برای دوران بارداری به شمار می‌رود.
 
۷. کشک از دستگاه گوارش زنان باردار محافظت می‌کند
کشک حاوی باکتری‌های مفیدی به نام پروبیوتیک است که در طول دوران بارداری از دستگاه گوارش مادر محافظت می‌کنند. این پروبیوتیک‌ها علیه بسیاری از میکروارگانیسم‌های موجود در روده که می‌توانند باعث بروز اسهال شوند، مبارزه می‌کنند.

ادامه دارد...
 
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده